Prenosné chladničky

Vždy keď je teplota vyššia ako dvadsaťpäť stupňov by ste mali byť opatrný v tom kde ukladáte svoje potraviny. Pri takejto teplote sa môžu skaziť už za pár minút. Vždy pred tým ako pôjdete nakupovať myslite na to ako si svoj nákup odveziete domov. Ak svoj nákup zložíte v kufri kde je teplota niekedy aj štyridsať stupňov a zájdete ešte niekam inam, vaše potraviny sa môžu kontaminovať a vy po ich konzumácií sa môžete nakaziť salmonelózou. Najviac náchylné potraviny na teplo sú ovocie, zelenina, mliečne výrobky a samozrejme mäso.

lednička

Dôležité je ako ukladáte potraviny. V prvom rade je potrebné ich stále umývať, no nie hneď keď ich prinesiete z obchodu, ale až pred tým ako ich budete jesť. To sa týka hlavne ovocia a zeleniny. Ak ich umyjete hneď po príchode domov z obchodu a odložíte, tak sa vám pokazia o niečo skôr pretože narušíte ich prirodzenú štruktúru povrchu a budú tak viac náchylné na kontamináciu.

Je potrebné všetky potraviny ukladať v priestore kde je chladno, najlepšie sú pivničné priestory, no postačí aj chladnička. V chladničke majte systém a potraviny oddeľujte. Nedávajte mäso a zeleninu do spoločnej priehradky.
Zakúpte si preto prenosnú chladničku do auta a vyhnete sa tak kontaminácií vášho nákupu. Prenosné chladničky sú nevyhnutnou vecou hlavne na dlhé cesty, napríklad ak idete na dovolenku a beriete si so sebou občerstvenie. Na trhu je veľa druhov týchto chladničiek a nie sú až tak drahé žeby sme si ich nemohli dovoliť všetci. Líšia sa hlavne objemom, v obchodoch sú väčšie ale aj menšie.

mrazák

Ideálny objem je dvadsaťpäť litrov. Dôležité je aby mali kvalitnú izoláciu. Ich nabíjanie je veľmi jednoduché a výdrž je dlhá, preto neváhajte a zadovážte si aj vy jednu aby ste tak ochránili svoju rodinu pred nakazením salmonelou a mohli si tak užiť leto bez zbytočných problémov.

Back to Top